Samarbetspartners


EKENÄS NATURUM

Ekenäs naturum berättar om Östersjöns och den västnyländska skärgårdens föränderliga natur på ett intressant sätt. I utställningen kan du förundra dig över undervattensljud, beundra en fiskarstuga, leta efter främmande arter i ett torrt akvarium och bekanta dig med livet i sumpmarken. Det hemtrevliga naturumet verkar i ett hus från 1840-talet.

Ekenäs Naturum Facebook

Archipelago Activities Naturum


OUTDOOR HAPPINESS – Ilse Klockars

Guideföretaget Outdoor Happiness vill inspirera till att tillbringa mera tid i naturen året om. Färdigheter för uteliv men även upplevelsen av naturen som källa till välmående. Outdoor Happiness erbjuder bl.a. havspaddling, MTB, utemat, naturguidningar, skogsbad & havsbad i Hangö med omnejd.

Archipelago Activities Outdoor Happiness


PADDLINGSFABRIKEN – Jöns Aschan

Mångsidig skärgård, kursutbud för stora och små sjöbjörnar och landkrabbor – det är vad vi levererat i drygt 10 år till besökare från alla världens hörn. Vi erbjuder kajakpaddling både sommar och vinter samt långfärdsskridsko vintertid i Ekenäs med omnejd.

Archipelago Activities Paddlingsfabriken


SKÄRGÅRDS-MATTI – Matti Piirainen

Den finska skärgården är världens största skärgård. Bara Ekenäsområdet har över 1300 öar. Matti har charterbåtexamen och god kunskap om skärgården. Med Matti kan ett sällskap på fem personer delta på en  båttur i skärgården. På fisketur kan två personer i taget delta. Matti tar dig också på en oförglömlig utflykt till Västerbys naturområde. Du får att njuta av lugnet i naturen och koppla av vid en lägereld och en kopp pannkaffe.

Archipelago Activities Guide Matti


DÖNSBY B&B

Dönsby B&B har funnits sedan 2009 i Dönsby, Karis. Ute på den vackra landsbygden kan ni uppleva livet på en plats var tiden står stilla. Endast 3 km till Karis och 80 till Helsingfors, det här är Raseborgs pärla. Dönsby B&B har plats för 10 personer i allt som allt 4 rum, alla med utsikt över den natursköna omgivningen. Vi har en stor gård för barn att springa omkring på, eller vuxna att vila i. Den traditionella finska frukosten serveras i salen.  


VILLA CHRISTINE B&B

Villa Christine i Tenala är ett hem för hälsa och välmående, för meningsfulla möten människor emellan och för lek och kreativitet. Huset erbjuder miljövänliga utrymmen för både kurser och läger, står värd för konserter och andra kulturevenemang och fungerar som hem för både kort- och långvariga gäster. Det går att boka Villa Christines allmänna utrymmen exklusivt för en grupp eller boka in dig och ditt sällskap för övernattning på B&B under sommarsäsongen.

Archipelago Activities


sv_SESV
fiFI en_GBEN sv_SESV