Program & aktiviteter

PROGRAM & AKTIVITETER

Archipelago Activities guider ordnar program både på veckobasis under högsäsong och året runt på beställning. Behöver din arbetsgemenskap eller ditt team en stunds avkoppling i naturen? Eller kanske ni har ett behov av att komma ut och röra på er! Vad ni än önskar, så kan vi skräddarsy olika program ute i naturen. Vi har en stor mångfald i kunnande bland våra glada vildmarksguider. Vi kan skräddarsy ett upplevelsepaket som passar just er.


GUIDNING PÅ EKENÄS NATURUM

Kom och bekanta dig med Ekenäs pärla, mitt i stan, precis vid vattnet! Ekenäs Naturum verkar i ett hus från 1840-talet. Bara huset i sig har varit med om mycket! Tillsammans med vår guide får du lära dig om Östersjön genom att bekanta dig med undervattensljud, bilder och olika interaktiva moment samt genom att se på film om vår vackra västnyländska natur.


Archipelago Activities

UPPLEVELSEPROMENAD

Upplev ett av Finlands artrikaste områden. En rofylld promenad bland ädla lövträd och sjungande fåglar är bra för både kropp och själ. Under den ca. 2,5 timmar långa promenaden får du höra intressanta detaljer om områdets historia samt om växt och djurlivet i området. Våra vildmarksguider kanske även avslöjar vad de olika trädslagen har använts och än i dag används till.


Archipelago Activities

SKOGSVANDRING

Vandring i vacker skogsmiljö utanför Ekenäs, dit vi åker med gemensam guidad busstransport från Naturum i Ekenäs. Under vandringen tar vi del av områdets natur och historia. Vi avslutar turen vid ett vindskydd vid en sjö där vi tillreder och njuter av en lätt lunch. Därefter åker vi med gemensam transport tillbaka till Naturum.


Archipelago Activities

ELCYKELTUR TILL HANGÖ

Detta är ett unikt tillfälle att bekanta sig med natur, kultur och historia på ett nytt sätt. Följ med vår guide på elcyklar från Ekenäs till Hangö. Vi tar tåget tillbaka till Ekenäs efter turen. Under turen får du höra om områdets natur och historia, pausa på intressanta och natursköna platser och njuta av lunch med havsutsikt.


Archipelago Activities

MÅNSKENSPADDLING

Glid ut i vattnet med kajak när solen sjunkit bakom horisonten och fullmånen tittar fram. Har vi tur så är himlen alldeles klar och vi ser både stjärnor och måne. Den ljuvliga sommarnatten blir aldrig beckmörk och skenet av månen förstärker synen av öar och skär. Vi pausar på en liten strand, njuter av snacks och björkbladste plockad av våra egna guider.


Archipelago Activities

MÅ BRA DAG I NATUREN

Må bra dag i naturen för grupper och team med fokus på välbefinnande, teamwork och kommunikation. Vi har möjlighet att skräddarsy kortare eller längre paket enligt era önskemål. Fokuset kan vara på det som gruppen behöver mest – t.ex. att lära känna varandra bättre, lösa gemensamma problem, kommunicera effektivare eller ha roligt tillsammans!


Archipelago Activities

MATLAGNING I NATUREN

Vi tillreder en trerätters middag i vacker skogsmiljö utanför Ekenäs. Turen börjar med en guidad busstur från Naturum i Ekenäs, varefter vi bekantar oss med säsongens utbud av ätbart från naturen. Tillsammans tillreder vi en middag med hjälp av de råvaror som naturen har att bjuda. Till middagen hör även kaffe/te/säsongens varma dryck. Vi avslutar turen med en gemensam busstransport tillbaka till Naturum.


Archipelago Activities

TRÄDKLÄTTRING

Har du någon gång tänkt hur det känns för dem som klättrar i telefonstolpar? Nu har du möjlighet att testa på det i en underbar skogsmiljö. Du får tryggt i sällskap av en guide klättra upp i ett träd och sedan fira ner dig. Till denna tur hör även en kort vandring samt en lugn stund då vi avnjuter pannkaffe med tilltugg vid en eldplats. Trädklättringen kräver inga förhandskunskaper och all utrustning som behövs finns på plats.


sv_SESV
fiFI en_GBEN sv_SESV